Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Положення про військовий квиток

Реклама

Указом Президента від 28 червня 2022 року № 457/22 внесено зміни до Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та офіцера запасу.

Цей документ тепер посвідчує особу не лише військовозобов'язаного, а й резервіста, роз'яснюють фахівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

Військовий квиток є єдиним для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Державної спеціальної служби транспорту та інших утворених відповідно до закону військових формувань, а також для військовозобов'язаних і резервістів.

Військові квитки видаються територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки у випадках:

- призову або прийняття на військову службу;

- зарахування до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти;

- прийняття на службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших утворених відповідно до закону військових формувань;

- припинення альтернативної (невійськової) служби у разі закінчення строку її проходження;

- зняття з військового обліку за станом здоров'я у випадках, визначених Міністерством оборони України (якщо раніше військовий квиток не видавався);

- виключення з військового обліку за станом здоров'я (якщо раніше військовий квиток не видавався);

- позбавлення військового звання офіцерського складу.

У Положенні визначено випадки, коли військовий квиток видається повторно:

- у разі непридатності квитка для подальшого користування, його знищення під час стихійного лиха, втрати або викрадення;

- у разі зміни прізвища, імені та по батькові військовозобов'язаного чи резервіста.

Якщо військовослужбовець виїжджає за кордон більш як на 3 місяці, він зобов'язаний здати військовий квиток до штабу військової частини (територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку) і одержати про це довідку встановленого зразка (для СБУ та Служби зовнішньої розвідки - до відповідного підрозділу відомства).

Зауважимо, що Указ № 457/2022 набрав чинності 30 червня 2022 року.

Миттєво аналізуй законодавство та виявляй найважливіше! Відтепер у LIGA360:Юрист результати пошуку доступні у візуальному форматі. Діаграми можна змінювати за багатьма критеріями: статусом документів, видавниками, категоріями та ін. Замов доступ за посиланням.

Читайте також:

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою: Генштаб ЗСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини