Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 9 липня діє Закон щодо скасування військового збору для захисників України на час війни

Реклама

9 липня 2022 року набрав чинності Закон від 19 червня 2022 року № 2308-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану».

На це звертають увагу фахівці Головного управління ДПС у Харківській області.

Так, на період дії правового режиму воєнного стану, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців та працівників:

- Збройних Сил України,

- Національної гвардії України,

- правоохоронних органів,

- Служби безпеки України,

- Служби зовнішньої розвідки України,

- Державної прикордонної служби України,

- осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України,

- інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб

на період їх безпосередньої участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації.

Податківці звернули увагу, що норми Закону № 2308-IX не поширюються на оподаткування середнього заробітку мобілізованих.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте до кінця місяця на вигідних умовах.

Читайте також:

Нові норми "бездимного" законодавства: що і де заборонено курити з 11 липня 2022 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини