Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

"Митний безвіз": ухвалено рішення про запрошення України до митних Конвенцій про процедуру спільного транзиту (NCTS) та спрощення торгівлі товарами

Реклама

7 липня 2022 року, ухвалено рішення про запрошення України до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

«Незважаючи на воєнний стан, Мінфін продовжує втілювати у життя реформу митниці. Ми маємо на меті перетворити українську митницю на максимально зручний сервіс для нашого бізнесу. І NСTS дозволить зробити це, прискоривши проходження товарів через кордон. Митний безвіз - це можливість швидкого переміщення товарів між 36-ма країнами Європейського регіону. Водночас, приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та NCTS - це важливий крок майбутнього членства України в ЄС», - наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Рішення прийнято на засіданні робочої групи з питань відповідних конвенцій за результатами розгляду висновків фінальної Оціночної місії Генерального директорату з питань оподаткування та Митного союзу Європейської комісії (DG TAXUD), яка відбулася 23-24 червня 2022 року.

Зазначається, що після приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) український бізнес зможе користуватися такими перевагами та спрощеннями:

  • одна транзитна декларація та одна гарантія для переміщення товарів між 36 країнами (з країнами ЄС і ще з Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном та Швейцарією);

  • авторизовані підприємства зможуть відправляти та отримувати товари на своєму підприємстві без заїзду на митні термінали;

  • українські фінансові гарантії діятимуть ще у 35 країнах світу.

"Очікується, що розпочати міжнародне застосування NCTS Україна зможе вже наприкінці 2022 року. Цьому має передувати прийняття Верховною Радою України законопроекту № 7420 та законопроектів про приєднання до двох конвенцій, здійснення всіх відповідних міжнародних процедур", - пояснили в міністерстві.

Читайте також: «Транспортний безвіз» з ЄС починає діяти: що передбачено?

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Європарламент закликав надати Україні статус кандидата в ЄС "невідкладно"

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Типові шаблони договорів англійською мовою - тепер у Contractum в LIGA360. В умовах воєнного стану ми розширили функціонал договірної роботи, що стане у пригоді українським бізнесам. Спробуйте вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини