Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Володимир Зеленський ввів у дію Положення про реєстр олігархів

Реклама

Президент Володимир Зеленський Указом № 459/2022 увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення".

Це Положення відповідно до Закону України "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" з урахуванням вимог Закону України "Про публічні електронні реєстри" визначає порядок формування і ведення Реєстру осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Реєстр ведеться в електронній формі державною мовою.

З метою забезпечення автентичності інформації, гарантування її точного оброблення в оригінальному відтворенні (символами або мовою оригіналу) до Реєстру можуть вноситися:

  • окремі дані, що не мають офіційного відтворення українською мовою або такі, що за своєю природою не можуть його мати (ідентифікатори, реквізити документів, власні назви, торговельні марки іншомовного походження тощо);

  • дані, що мають офіційне відтворення українською мовою, але мають іншомовне походження, за умови дублювання відповідних даних українською мовою.

Перевірити чи є особа в санкційних списках найпростіше з LIGA360. Система надає інформацію з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовляйте LIGA360 прямо сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Раніше ми писали: Володимир Зеленський підписав Указ про застосування санкцій до Путіна, Пєскова та Шойгу

До Реєстру не вносяться відомості, що містять державну таємницю та службову інформацію.

Відомості про олігархів, що вносяться до Реєстру не можуть бути визнані конфіденційними.

Користувачами публічного інтерфейсу Реєстру є люди, зокрема представники юридичних осіб та громадських формувань.

Інші категорії користувачів Реєстру, передбачені законодавством, зокрема у сфері захисту інформації, та їхній режим доступу до Реєстру визначаються технічною документацією Реєстру.

Реєстр може створюватись і вводитись в експлуатацію поетапно, зокрема модульно, відповідно до пріоритетності завдань та доступності ресурсів.

Публічний інтерфейс Реєстру забезпечує вільний та безкоштовний доступ до відомостей Реєстру шляхом публікації:

  • переліку включених до (виключених з) Реєстру осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), форми пошуку таких осіб і декларантів, що забезпечує можливість перегляду внесених до Реєстру відомостей про олігархів (зокрема у вигляді відповідних рішень РНБОУ) та відомостей з декларацій про контакти (зокрема у вигляді декларацій про контакти), а також копіювання та роздруковування зазначених відомостей;

  • наборів даних (електронних документів) із відомостями про олігархів та відомостей з декларацій про контакти, організованих у форматі, що дає можливість їх автоматизованого оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання, а також інформації про структуру таких наборів даних.

Отримуй 5 робочих місць - плати за 2! Тільки в червні діють знижки на рішення LIGA360 для бізнесу. Надай ключовим ролям компанії - топменеджерам, бухгалтерам, кадровим фахівцям - інструменти для ухвалення рішень й управління ризиками. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини