Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівельні норми доручать розробляти будівельним науково-технічним організаціям

1 березня 2010, 11:02
437
0
Реклама

Минрегионстрой пропонує покласти функції розробки будівельних норм на базові організації по науково-технічній діяльності у будівництві (Базові організації). Проект відповідної постанови Кабміну опублікований на офіційному сайті міністерства. Постановою передбачається ствердити Положення про базову організацію науково-технічної діяльності у будівництвірозроблене відповідно до вимог ст. 10 Закону "Про будівельні норми".

Згідно з проектом Положення Базові організації призначаються з числа ведучих науково-дослідних чи проектних організацій, які можуть виконувати функції в певному напрямі науково-технічної діяльності у будівництві. Надання такого статусу здійснюється наказом Минрегионстрой. Для отримання статусу базової організації відповідна установа повинна:

- бути атестованим відповідно до постановою КМУ від 07.04.1998 № 469;

- мати необхідні можливості - науково-технічний, кадровий потенціал і відповідну дослідницьку базу;

- засвідчити свою практичну здатність по раніше отриманих результатах за останні 10 років роботи, у тому числі по розробці нормативних документів державного рівня;

- мати при організації Технічний комітет (чи підкомітет) із стандартизації згідно Закону "Про стандартизацію".

До функцій базових організацій, зокрема, віднесені:

- збір і аналітичне узагальнення доступних відомостей про сучасний світовий, регіональний і національний науково-технічний рівень по відповідному напряму у будівництві;

- розробка проектів будівельних норм і національних стандартів, а також розгляд будівельних норм і національних стандартів, розроблених іншими організаціями, надання роз'ясненьконсультацій, інформаційної підтримки і інші.

Проект постанови розроблений у зв'язку з тим, що за радянських часів функцію розробки будівельних норм виконували організації, розташовані в інших союзних республіках. Нині назріла необхідність привести застарілі будівельні нормативи у відповідність з вимогами сучасних умов будівництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини