Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент має намір зобов'язати Кабмін звітувати про витрачені засоби Держбюджету і позик

27 лютого 2010, 14:35
297
0
Реклама

Народний депутат Володимир Яцуба (фракція ПР) пропонує внести зміни Закон "Про Кабінет Міністрів України"зобов'язавши уряд після відставки звітувати про витрачені засоби Держбюджету і позик, отриманих КМУ за увесь період повноважень. Відповідний проект закону був зареєстрований у ВР під номером 6113.

Зокрема, проектом закону пропонується доповнити Закон про КМУ новою статтею 17-1 "Порядок передачі справ знову сформованому Кабінету Міністрів України", зобов'язавши урядяке ВР відправила у відставку, надавати фінансовий звіт про свою діяльність. Згідно з документом, відправлене ВР у відставку уряд буде зобов'язаний звітувати про свою діяльність, а точніше про використання засобів Держбюджету, позик і інших засобів, отриманих КМУ за увесь період його діяльності. Згідно з документом такий звіт КМУ повинен буде скласти впродовж 10 днів, починаючи з дня ухвалення рішення про складання повноважень або відставку КМУ. Паралельно із звітом КМУ, НБУ і Рахункова палата України зобов'язані будуть підготувати укладення про використання засобів КМУ і оприлюднити його в офіційних ЗМІ.

До речі, раніше народні депутати від Партії регіонів Олександр Ефремов, Олександр Лавринович і Олена Лукаш зареєстрували у Верховній Раді проект постанови № 6098 про відповідальність Кабінету Міністрів України, зажадавши від ВР ухвалити резолюцію недовіри чинному уряду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини