Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені правила технічного розслідування авіаційних подій і інцидентів в цивільній авіації

Реклама

Постановю № 610 від 20 травня 2022 року Кабмін затвердив Правила та порядок технічного розслідування авіаційних подій та інцидентів у цивільній авіації. Документ набув чинності 25 травня.

Ці Правила та порядок встановлюють вимоги до технічного розслідування авіаційних подій, серйозних інцидентів, інцидентів, надзвичайних подій та пошкоджень повітряних суден на землі у цивільній авіації та спрямовані на підвищення рівня безпеки польотів шляхом забезпечення високого рівня ефективності, ретельності і якості розслідувань авіаційних подій та інцдентів з метою встановлення їх причин і вжиття заходів до запобігання таким авіаційним подіям та інцидентам у майбутньому.

Розслідування авіаційних подій та інцидентів у цивільній авіації здійснює уповноважений орган з питань розслідування України самостійно або в рамках угод з уповноваженими органами з питань розслідування держав - членів IKAO.

Уповноважений орган з питань розслідування України забезпечується державою необхідними ресурсами, що дають змогу неупереджено і в повному обсязі проводити розслідування, використовуючи власні ресурси чи за участю уповноважених органів з питань розслідування держав - членів IKAO.

Уповноважений орган з питань розслідування України здійснює збір та облік інформації, що стосується безпеки польотів, з метою запобігання авіаційним подіям чи інцидентам у майбутньому шляхом надання висновків та рекомендацій. Облік інформації ведеться в електронних базах даних, сумісних з ADREP IKAO (Accident/Incident Data Reporting), відповідно до DOC 9962 "Керівництво з розслідування авіаційних подій та інцидентів: політика та процедури".

Уповноважений орган з питань розслідування України не приймає рішення про вину чи відповідальність юридичних або фізичних осіб.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: 48 аналітичних матеріалів

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини