Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлення реєстрації ПН та частини податкових перевірок: Президент підписав Закон

Реклама

Сьогодні, 25 травня, Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану" (законопроект № 7360). Закон було ухвалено на засіданні ВР 12 травня.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, в Податковий кодекс вносяться такі зміни:

  • відновити податковий обов'язок платників податків, у яких є можливість виконувати свої податкові обов'язки, в частині дотримання термінів реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, подання податкової звітності, сплати податків;

  • відновити камеральні та документальні перевірки податкової звітності;

  • відновити відшкодування сум податку на додану вартість з бюджету.

Також передбачається, що на період дії правового режиму воєнного стану, а також протягом 12 місяців після його припинення або скасування, але не пізніше 31 грудня 2023 року, митне оформлення з метою вільного обігу та першу державну реєстрацію в Україні транспортних засобів за кодами товарних позицій 8702, 8704 та 8705 згідно з УКТ ЗЕД, як вироблених в Україні, так і ввезених на митну територію України, здійснюють за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче рівня «ЄВРО-3», а також за умови, що такі транспортні засоби ввозяться на митну територію України юридичними особами для власного використання та не можуть бути відчужені такими особами протягом 1095 днів з дня їх першої державної реєстрації в Україні. Дія цього положення не поширюється на транспортні засоби, які походять або ввозяться з рф, рб та тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Верховна Рада продовжила строк проведення загальної мобілізації

Підготувати шаблон договору - просто як ніколи. CONTRACTUM у LIGA360 надає гнучкі можливості редагування, а також готові шаблони договорів англійською та українською мовами. Створюйте власні договори “з нуля” або використовуйте шаблони LIGA ZAKON за основу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини