Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Використання електронного підпису на захищеному носії: внесено зміни до урядової постанови

Реклама

Обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії в Україні відтермінували на період дії воєнного стану та протягом 6 місяців із дня його припинення.

24 травня 2022 року Уряд ухвалив зміни до відповідної постанови, повідомляє Урядовий портал з посиланням на Мінцифри.

У 2020 році використання електронного підпису в окремих випадках, коли вимагається кваліфікований, було впроваджено в межах експериментального проекту. А обов'язкове використання е-підпису на захищених носіях планувалося запустити з 31 березня цього року.

Для того, щоб не створювати під час воєнного стану навантаження на надавачів електронних довірчих послуг і великі черги на отримання довірчих послуг, рішення відтермінували. Це означає, що користувачі електронних довірчих послуг із 1 червня 2022 року зможуть і надалі використовувати удосконалені підписи, що базуються на кваліфікованих сертифікатах для е-взаємодії фізичних та юридичних осіб, а також автентифікації в держсистемах.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також:

Взяти участь в Електронному суді можна за допомогою "Дія.Підпису"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини