Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Зелені" тарифи на електроенергію у березні знизяться

25 лютого 2010, 17:07
1413
0
Реклама

НКРЕ прийняла рішення про зниження у березні тарифів на вироблювану з альтернативних джерел електроенергію ("зелені" тарифи) на 3,82 %. Таким чином, тепер вартість тарифів понижена на 3,35-5,35 коп. за 1 кВт·година (без урахування ПДВ).

Згідно з рішенням НКРЕ, "зелений" тариф на електроенергію, яку роблять малі гідроелектростанції, понижений на 3,82 %, (на 3,35 коп. за 1 кВт·година до 84,43 коп. за 1 кВт·година)"зелений" тариф на електроенергію, яку роблять з біомаси знизився на 3,82 % (на 5,35 коп. за 1 кВт·година). Зниження тарифів обумовлене зміною курсу гривні по відношенню до євро.

До речі, раніше НКРЕ внесла зміни в Порядок встановлення, перегляду і припинення дії "зеленого" тарифу для суб'єктів господарської діяльностівстановивши, що для кожного підприємства електроенергетики, що робить електроенергію з використанням альтернативних джерел енергії, величина "зеленого" тарифу не може бути менше фіксованого мінімального розміру "зеленого" тарифу. Фіксований мінімальний розмір "зеленого" тарифу для підприємства згідно з документом встановлюється шляхом перерахунку в євро (стабільнішої валюти) величини "зеленого" тарифурозрахованого за станом на 1 січня по офіційному курсу НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини