Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва розповів, хто повинен реєструвати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків

25 лютого 2010, 16:20
440
0
Реклама

Держкомпідприємництва опублікував листу якому роз'яснив, хто і в якому порядку повинен реєструвати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСМД).

Отже, згідно з представленим роз'ясненням, відповідні функції повинні виконуватися державним реєстратором, що підкоряється, згідно ч. 3 ст. 6 Закону про реєстраціюміському голові міста обласного значення або голові районної, районної в містах Києві і Севастополі держадміністрації. Відповідна інформація вноситься в реєстр об'єднань співвласників багатоквартирного будинку з наступним включенням цих даних в Єдиний держреєстр юридичних осіб і фізосіб-підприємців.

Термін такої реєстрації, відповідно до постановою Кабміну "Про реалізацію Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку"складає один місяць з дня вступу усіх необхідних на реєстрацію документів. Після чого видається посвідчення про держреєстрацію встановленого зразка з вказівкою коду ЄДРПОУ. У разі ухвалення рішення про відмову в реєстрації має бути мотивована письмова відповідь.

Нагадаємо, членами ОСМД можуть стати тільки власники приватизованих або викуплених квартир, а також власники нежитлових приміщень. Не мають права увійти до нього власники неприватизованого житла, а також орендарі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини