Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок надання допомоги сім'ям з дітьми буде уточнений

25 лютого 2010, 09:45
428
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект про внесення змін до Закон "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"який зареєстрований під № 6104.

Законопроектом, зокрема, пропонується доповнити вказаний соціальний Закон нормами про умови, при яких допомога самотнім матерям не призначається. До таких умов відносяться випадки, коли:

- працездатні члени сім'ї не вчаться, не працюють і не служать в останні три місяці перед зверненням по допомогу;

- у сім'ї є додаткові кошти до існування або якщо хто-небудь з членів сім'ї зробив покупку (сплатив послуги) на суму більше 10 прожиткових мінімумів;

- у власності сім'ї є квартира (будинок) або більше за один автомобіль;

- сім'я володіє земельною ділянкою більше 0,6 гектара, крім випадків, коли з незалежних від сім'ї причин ділянка не приносить доходу.

Проте в другій частині цієї норми передбачаються виключення з пропонованого правила, при яких допомога все-таки призначається. Крім того, пропонується визначити випадки, коли виплата допомоги на дітей самотнім матерям припиняється. До таких випадків відносяться:

- позбавлення батьківських прав;

- відмова від виховання дитини;

- смерть дитини і тому подібне.

Пропонованими змінами передбачається удосконалити порядок надання допомоги сім'ям з дітьми з метою посилення адресності цієї соціальної допомоги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини