Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельні відносини під час воєнного стану: як працюватиме Книга реєстрації землеволодінь та землекористувань

Реклама

Експерти програми USAID із аграрного і сільського розвитку (АГРО), залучені Міністерством аграрної політики та продовольства, підготували відповіді на найпоширеніші запитання щодо Закону № 2145-IX про земельні відносини під час воєнного стану.

Експерти розповіли про особливості ведення Книги реєстрації землеволодінь та землекористувань і укладення договорів.

Чи є офіційно затверджена форма книги реєстрації землеволодінь і землекористувань в умовах воєнного стану?

Форму Книги реєстрації землеволодінь і землекористувань в умовах воєнного стану затверджено наказом Мінагрополітики від 11 квітня 2022 р. № 219, зареєстрованим у Мін'юсті 15 квітня 2022 р. за № 429/37765.

Який електронний підпис використовувати в Книгах реєстрації договорів? Чи можу я як посадова особа районної військової адміністрації використовувати особистий електронний підпис, отриманий через Приват24? Чи необхідно використовувати сертифіковані електронні підписи на флеш-носіях?

Закон № 2145-IX не встановлює додаткових, особливих вимог до кваліфікованих електронних підписів.

У якій програмі або на якому порталі треба підписувати електронні договори? Яким чином військові адміністрації перевірятимуть ці підписи і повноваження осіб, якщо, наприклад, договір підписано за довіреністю від юридичної особи?

Закон № 2145-IX не встановлює додаткових, особливих вимог до кваліфікованих електронних підписів орендаря та орендодавця.

Для юридичних осіб доцільно підписувати договори керівнику.

За матеріалами Мінагрополітики.

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також:

Земельні відносини під час воєнного стану: на які землі поширюється дія Закону № 2145-IX

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини