Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутність торгового патенту послужила причиною вилучення товару

24 лютого 2010, 12:37
1101
0
Реклама

Співробітники податкової міліції одного з українських міст вилучили у автосалону 14 імпортних автомобілів марки "Шкода", оскільки автосалон робив продаж автомобілів без дозвільних документів, повідомляє прес-служба ДПАУ.

14 іномарок "Шкода" на загальну суму більше 2 млн. гривен було вилучено у одного з автосалонів м. Миколаєва в ході перевірки органами податкової міліції. Причиною вилучення послужило те, що автосалон реалізовував автомобілі без торгового патенту (дозвільного документу)необхідного для здійснення цього виду діяльності. На сьогодні органи податкової міліції проводять подальшу перевірку, за результатами якої справа про правопорушення буде передана до суду для ухвалення остаточного рішення.

Згідно з чинним законодавством порушення порядку здійснення госпдіяльності (ст. 164 КУоАП)а саме здійснення діяльності без дозвільних документів передбачає накладення штрафу на суб'єкта хозяйствования у розмірі від 340 до 680 гривен (від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь праці, сировини і т. д. (в даному випадку предмета торгівлі). Проте конфіскація в цьому випадку не є обов'язковою, оскільки вищезгадана стаття допускає накладення штрафу і без застосування конфіскаційних заходів. У випадку якщо така діяльність суб'єкта завдала шкоди державі на велику суму, приміром, суб'єкт не сплатив податки, то його діяльність розглядатиметься вже у рамках карного законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини