Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підтримав законопроект про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні: що пропонується?

Реклама

Уряд підтримав законопроект про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні, яким пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади. Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що зробити це буде можливо, незалежно від місцезнаходження та місця провадження діяльності суб'єкта господарювання.

Такі декларації матимуть рівноцінний правовий статус з ліцензіями та дозволами, одержаним за звичайною процедурою у мирний час.

"Декларацію можна подати через ЦНАП або онлайн - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал "Дія".

Водночас дозволи чи ліцензії, дія яких завершується, автоматично продовжуватимуться на час воєнного стану та ще 3 місяці після його завершення. Також на післявоєнний час відтерміновується необхідність подання звітів та повідомлень, пов'язаних з дозвільними процедурами", - йдеться в повідомленні.

В міністерстві вказали, що наразі в Україні уже переведено на декларативний принцип:

  • 48 дозволів;

  • 19 ліцензій;

  • близько 500 інших публічних послуг для бізнесу.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: збірка важливої аналітики

Мобілізація працівників: що треба знати роботодавцям та робітникам

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини