Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація податкових накладних у період воєнного стану: роз'яснення ДПС

Реклама

На період дії правового режиму воєнного стану платники податку за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/або розрахунки коригування до них, включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми ПДВ, сплачені (нараховані) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Такі зміни запроваджено тимчасово з урахуванням того, що платники ПДВ не мають можливості реєструвати в ЄРПН податкові накладні та розрахунки коригування до них.

Про це нагадують фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Протягом шести місяців після припинення або скасування дії воєнного стану платники зобов'язані:

- забезпечити реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відстрочена на період дії воєнного стану;

- уточнити (привести у відповідність) податковий кредит, задекларований платниками під час дії воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з «гарячих» тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Читайте також:

Зміни до проведення податкових перевірок: що передбачено в Законі № 2120-IX

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини