Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Статус внутрішньо переміщеної особи можна отримати в "Дії"

Реклама

Мінцифра запустила комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Люди, які змушені були покинути свій дім і переїхали в межах України через повномасштабне вторгнення рф, можуть оформити статус ВПО у "Дії" та отримати виплату від держави - для себе і своїх дітей. Про це на своєму телеграм-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб скористатись послугаю потрібно оновити застосунок.

"Ви можете отримувати щомісяця 2 000 грн на себе та 3 000 грн на кожну вашу дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-що (або ж зняти готівку)", - зазначив міністр.

Важливо: послуга в застосунку "Дія" стосується тільки тих людей, які зараз перебувають в Україні та тих, хто досі не мав статусу ВПО. Зазначається, що трохи згодом з'явиться можливість податися на допомогу для всіх переселенців.

Соціальні допомоги постраждалим від війни: інформацію про виплати, допомогу та отримання статусу внутрішньо переміщеної особи Мінцифра разом з Мінсоцполітики зібрали на сайті.

Безліч викликів воєнного часу - єдине рішення LIGA360. Зміни законодавства, перевірка контрагентів, судова практика, шаблони договорів англійською й українською мовою та інші корисні інструменти. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Призначені спадкодавцеві як ВПО за життя, але незаконно не виплачені страхові виплати можуть бути успадковані: ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини