Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада заборонила символіку російських окупантів та визнала рф державою-терористом

Реклама

На засіданні 14 квітня Парламент ухвалив Закон "Про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку російської федерації як держави-терориста, символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями рф у війні проти України" (законопроект № 7214).

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк зазначила, що документом забороняється будь-яка пропаганда російського режиму та агресії проти України. Також забороняється використання знаків «V» і «Z» і використання символіки збройних сил росії.

Російські символи заборонено розміщати:

  • на будь-яких рекламних носіях;

  • на транспорті;

  • на одязі;

  • у місцях проведення масових заходів;

  • в агітаційних матеріалах (крім матеріалів проти російської агресії);

  • у постах в соцмережах, виняток - дописи, що очевидно засуджують режим та діяльність росії;

  • у фільмах, передачах, відеоблогах; виняток - дописи, що очевидно засуджують режим та діяльність росії;

  • у рекламі на телебаченні, радіо та в інтернеті.

Також (відповідно до пояснювальної записки до законопроекта) документ пропонує, зокрема:

- доповнити законодавство новими термінами «держава-терорист» і «символіка військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну»;

- визнати росію державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є державний геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України, вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення, використання заборонених методів війни, руйнування цивільних об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури, створення штучних гуманітарних катастроф в окремих регіонах України;

- в Законі України «Про боротьбу з тероризмом» доповнити термін «терористична діяльність» пропагандою російського неонацистського тоталітарного режиму.

Читайте також: Військові повістки: хто і де має право вручати

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини