Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повне ембарго на імпорт товарів з росії: ухвалено рішення Уряду

Реклама

Кабінет Міністрів підтримав рішення про запровадження повного ембарго на імпорт товарів з російської федерації. Відтепер жодна продукція рф не зможе бути ввезена на територію України.

Відповідну постанову № 426 прийнято на урядовому засіданні 9 квітня 2022 року.

Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що «такий рішучий крок України може слугувати прикладом для наших західних партнерів та стимулюватиме їх до посилення санкцій проти рф. В тому числі - впровадження енергетичного ембарго та ізоляції усіх російських банків. Саме такі дії стануть нашим внеском у знекровлення економіки росії й таким чином сприятимуть нашій перемозі».

За оцінкою Міністерства економіки України, заборона російського імпорту блокуватиме щороку валютні надходження до рф на 6 млрд доларів США. Бюджет країни-агресора не отримає ці кошти, а отже зменшаться його потенційні можливості фінансування війни.

За матеріалами Урядового порталу

Юристи знаходять інформацію про воєнний стан у LIGA360. Окремий блок із законодавчими новаціями, аналітикою й відповідями експертів. Також система доповнена тематичними добірками щодо суду, юстиції, нотаріату під час війни. Замов LIGA360 на спеціальних умовах, щоб слідкувати за змінами щодня.

Читайте також:

Договір не може бути визнаний удаваним у частині сторони правочину: ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини