Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Удосконалено форму декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою: рішення Кабміну

Реклама

Рішенням Кабінету Міністрів удосконалено форму декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою при ввезенні на територію України під час дії воєнного стану, для запровадження можливості подання цієї декларації в електронному вигляді.

Відповідну постанову № 409 прийнято на урядовому засіданні 6 квітня 2022 року.

Прийнятою постановою запроваджується автоматизований облік товарів, що ввозяться у вигляді гуманітарної допомоги, а також використання ІТ-інструментів (QR-код, штрих-код, цифровий код, тощо) у разі подання декларації у паперовому вигляді.

Таким чином, вивільниться час на фізичне оформлення та пропуск транспортних засобів із гуманітарною допомогою.

Також постановою приводяться у відповідність окремі терміни, які використовуються в міжнародній практиці.

У Мінфіні нагадали, що, з урахуванням численних змін у законодавстві з питань ввезення гуманітарної допомоги з початку введення воєнного стану, Мінфін спільно з Держмитслужбою надавали роз'яснення та інфографіки, у тому числі щодо перевезення гуманітарної допомоги залізничним транспортом.

За матеріалами Урядового порталу

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Читайте також:

Доступ нотаріусів до реєстрів: набрав чинності наказ Мін'юсту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини