Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг розширить поняття фінансової послуги

22 лютого 2010, 16:48
1221
0
Реклама

Віднести операції з фінансовими активами до фінансових послуг пропонує Госфинуслуг. Відповідний проект розпорядження був обнародуваний на її офіційному сайті.

Як вже вказувалося вище, Госфинуслуг має намір віднести до фінансових послуг будь-які операції з фінансовими активами. А саме фінансовою послугою згідно з документом вважатиметься отримання грошових коштів від фізичних, юридичних осіб у вигляді періодичних платежівдо складу яких включена частина вартості майна або майнових прав, винагорода адміністраторові і інші платежі для придбання майна і майнових прав. Фінансовими послугами також вважатимуться смакота і управління притягненими засобами і розподіл майна і майнових прав шляхом жеребкування, аукціону або іншим способом, результати якого залежать від випадковості. Таким чином, будь-яке залучення засобів населення і їх перерозподіл контролюватиметься жорсткіше, а укладати змішані договори про надання послуг, що мають ознаки фінансових, можна буде тільки в чітко обумовлених законодавством випадках.

До речі, вимоги до договорів про надання финуслуг вказані в ст. 6 Закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг". До речі, раніше ВР заборонила фінустановам збільшувати розмір відсотків і інших платежів в односторонньому порядку. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Фінустанови більше не можуть в односторонньому порядку міняти розмір відсотків за договором".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини