Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Узаконено право державних банків формувати статутний фонд за рахунок держбюджету

22 лютого 2010, 13:37
245
0
Реклама

Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно формування статутних капіталів господарських суспільств".

Законом вносяться зміни в ч. 3 ст. 86 ХК України і ч. 3 ст. 13 Закону "Про господарські суспільства". Зміни торкаються можливості формування статутних фондів державних банків бюджетними коштами. Раніше вказані нормативні акти передбачали таку заборону для усіх господарських суспільств. Проте статтями 7 і 32 Закони "Про банки і банківську діяльність" передбачена можливість формування статутного капіталу державних банків (які теж є господарськими суспільствами) за рахунок бюджетних коштів. Тепер відповідні зміни внесені в ХК і Закон "Про господарські суспільства".

Нагадаємо, раніше в ХК і Закон "Про господарські суспільства" були внесені зміни про те, що обмеження на використання бюджетних коштів для формування статутних фондів господарських суспільств не поширюються на випадки, передбачені Законом "Про першочергові заходи по попередженню негативних наслідків фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України" упродовж терміну його дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини