Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронну комерцію врегулюють на рівні закону

19 лютого 2010, 15:24
1436
1
Реклама

Народний депутат Юрій Полунаев (фракція БЮТ) пропонує ухвалити Закон "Про електронну комерцію", покликаний врегулювати питання придбання товарів, послуг в електронних магазинах. Відповідний проект закону був зареєстрований у ВР під номером 6086.

Проектом документу пропонується на законодавчому рівні закріпити поняття "Електронній комерції" (електронної торгівлі). Зокрема, документом вона визначена як "здійснення сторонами договору передбачених законодавством дій і операцій при укладенні договору і виконанні зобов'язань з продажу/постачанню товарів в натурі і електронних товарів, виконанню робіт і послуг і здійсненню дій, спрямованих на отримання прибутку на підставі виконання електронних процедур". Згідно з документом, при здійсненні операцій електронної комерції сторони повинні будуть укласти електронний договір. Зокрема, для забезпечення захисту прав споживачів в електронних магазинах проектом пропонується скріплювати договір цифровим підписом з боку продавця при укладенні кожної оборудки. Це, у свою чергу, дозволить оспорити дії продавця в суді. Для обліку електронних документів (договорів) документом планується створити окрему інстанцію, яка зберігала б електронні оферти і гарантувала б легітимність здійснюваних угод.

До речі, раніше Головне управління по захисту прав споживачів КМДА запропонувало Київській міській раді створити реєстр працюючих і розташованих на території столиці систем і засобів електронної торгівлі і надання послуг. Мета створення реєстру - запобігання реалізації неякісної продукції, захист прав споживачів і здійснення контролю над підприємцями. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "КМДА візьме на контроль електронну торгівлю".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини