Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив порядок проведення медико-соціальної експертизи в умовах воєнного стану

Реклама

Кабмін визначив порядок проведення медико-соціальної експертизи в умовах воєнного стану.

Відповідна постанова № 225 «Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України» набрала чинності 8 березня.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що нововведення діятимуть допоки триватиме воєнний стан на території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування:

  • у разі коли особа, що звертається для встановлення інвалідності, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії;

  • Кримська республіканська, обласні, центральні міські у м. Києві та м. Севастополі, міські, міжрайонні та районні медико-соціальні експертні комісії здійснюють свої функції з дотриманням принципу екстериторіальності та забезпечують проведення медико-соціальної експертизи за направленням лікарсько-консультативною комісією незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування особи, яка звертається для встановлення інвалідності.

Окрім того, постановою визначено, що у разі неможливості направлення лікарем або лікарсько-консультативною комісією, у тому числі заочно, осіб з тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу у визначені строки:

  • рішення щодо подовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на медико-соціальну експертизу лікуючим лікарем або лікарсько-консультативною комісією;

  • направлення лікарем чи лікарсько-консультативною комісією на медико-соціальну експертизу здійснюється не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану.

LIGA360 - підтримка бізнесу в умовах воєнного стану. Дізнавайся оперативно про головне: НПА, новини й аналітика, відповіді на гарячі питання. Отримай доступ за посиланням.

Читайте також:

Довічне ув'язнення чи смертний вирок: який результат промови лаврова

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням

Похожие новости