Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМУ не дасть реалізувати майно держпідприємств безпосередньо

19 лютого 2010, 14:22
296
0
Реклама

Продаж нерухомого майна держпідприємств, повітряних і морських суден, судів внутрішнього плавання і рухомого складу ж/д транспорту може здійснюватися тільки на аукціоні, вважає ФДМУ. Для реалізації цього положення ФДМУ пропонує внести зміни Порядок відчуження об'єктів державної власності відповідні зміни, про що свідчить проект постанови Кабміну, обнародуваний на офіційному сайті ФДМУ.

Як вже вказувалося вище, ФДМУ з метою забезпечення погашення заборгованості держпідприємств пропонує змінити механізм продажу їх майна. Зокрема, Фонд пропонує заборонити продаж майна держпідприємств, а також повітряних і морських суден, судів внутрішнього плавання і рухомого складу ж/д транспорту безпосередньо. Згідно з документом, продаж вищезгаданих об'єктів може здійснюватися виключно через аукціони. Крім того, проектом пропонується вилучити з Порядку норму, що дозволяє зменшувати на 10 % при проведенні першого аукціону початкову вартість об'єкту. Таким чином, у випадку якщо покупця на об'єкт на першому аукціоні не знайшлося, то він не буде на нім реалізований за заниженою вартістю.

Згідно з чинним законодавством, у випадку якщо учасники аукціону відмовилися від купівлі лота (об'єкту аукціону), то ФДМУ має право знижувати його вартість на 10 %. Крім того, якщо ФДМУ не зміг продати майно на перших торгах (аукціоні або товарній біржі), він повинен виставити їх на продаж повторно. При цьому первинна вартість майна має бути понижена на 30 %. Про особливості продажу держмайна на торгах можна прочитати в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Рупія - три! Продано"!.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини