Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стати членом виборчої комісії повторно скоро буде неможливо

19 лютого 2010, 12:17
290
1
Реклама

Змінити порядок формування виборчих комісій пропонує народний депутат від фракції ПР Олексій Костусев у проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6088.

Зокрема, проектом пропонується внести зміни Закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів"заборонивши включати до складу нової територіальної виборчої комісії для проведення виборів тих осіб, які входили до складу попередньої територіальної виборчої комісії. Крім того, проектом пропонується надати право знову створеним політичним партіям, їх місцевим організаціям і блокам подавати свої кандидатури до складу територіальної виборчої комісії. Також документом встановлюється граничний максимальний термін, в який може бути створена виборча комісія. Отже, комісію згідно з проектом не можна буде створювати раніше чим за 95 днів до початку виборів (чинне законодавство встановлює тільки мінімальний граничний термін - 90 днів до початку виборів).

До речі, раніше народні депутати В'ячеслав Кириленко, Володимир Мойсык і Олег Гуменюк (фракція НУ-НС) запропонували повернутися до мажоритарної системи виборів депутатів місцевих, районних і обласних рад, Київського і Севастопольського міськрад і депутатів ВР АРК. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Мажоритарна система виборів знову повернеться в місцеві ради ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини