Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд має намір списати борги підприємствам ЖКГ

18 лютого 2010, 15:28
575
0
Реклама

Заборонити газопостачальними компаніям застосовувати штрафні санкції до підприємств житлово-комунального господарства (далі - підприємствам ЖКГ) за несплату ними грошових сум за спожитий природний газ запропонувало уряд в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6081.

Зокрема, проектом закону "Про антикризові заходи у сфері житлово-комунального господарства" пропонується заборонити газопостачальним компаніям з 1 січня 2010 року нараховувати пеню і застосовувати штрафні санкції до підприємств ЖКГ по заборгованості за спожитий природний газ. Нараховані раніше суми штрафів і пені підприємствам - виробникам/постачальникам послуг за неоплачений природний газ згідно з документом підлягають списанню. Таким чином, у разі прийняття документу вищезгаданим підприємствам пробачать їх борги, що виникли у зв'язку з несплатою сум за спожитий газ. Також проектом документу пропонується доповнити КУоАП новою статтею, що встановлює адміністративну відповідальність за ухилення від укладення договору про надання послуг з вивезення побутових відходів. За це правопорушення пропонується встановити штраф в розмірі від 340 до 510 гривен (від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів). Право розглядати справи про адміністративні правопорушення у сфері ЖКГ пропонується надати Державній житлово-комунальній інспекції.

До речі, раніше Кабмін запропонував уточнити повноваження органів контролю у сфері ЖКГ і встановити відповідальність за правопорушення у сфері житлово-комунального господарства. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Розмежувати повноваження органів держконтролю у сфері ЖКГ має намір Кабмін".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини