Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості сплати банками податку на прибуток в період кризи роз'яснила ДПАУ

Реклама

ДПАУ роз'яснила деякі особливості податкового обліку валових прибутків банків від здійснення кредитних операцій згідно пп. 22.15 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств".

Починаючи з 1 січня 2009 року датою збільшення валових прибутків від здійснення кредитних операцій банками-резидентами є звітний податковий період, в якому такі прибутки отримані. При цьому прибутки, отримані від реструктуризованих або визнаних безнадійними кредитів, також включаються у валові прибутки в податкові періоди, на які випадає їх фактичне отримання. А ось відсотки, нараховані до 2009 року, але фактично отримані після 01.01.2009, на податкові зобов'язання не впливають. Також не здійснюється перерахунок курсових різниць по відсотках від валютних кредитівякі нараховувалися і включалися у валові прибутки банку в 2009 році.

Доля кредитних договорів філійякі були ліквідовані в 2009 році, залежить від результатів податкової перевірки ліквідованої філії. Якщо на момент складання передавального акту за результатами такої перевірки буде встановлено дійсний стан розрахунків з бюджетів, то правонаступник не здійснює ніяких коригувань валових прибутків або витрат, які їм були фактично понесені в періоди, по яких перевірка завершена.

Згідно пп. 22.15 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" тимчасово, на період з 1 січня 2009 (включно) для банків-резидентів датою збільшення валових прибутків від здійснення кредитних операцій є дата отримання таких прибутків. Прибутки від кредитних операцій банків, нараховані в період з 1 січня 2009 по 31 грудня 2010 року (включно), але не отримані за станом на 1 січня 2011 року, включаються до складу валового доходу банку на дату їх фактичного отримання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини