Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада попередньо підтримала надання можливості теробороні виконувати завдання в районах ведення бойових дій

Реклама

Сьогодні, 15 лютого, народні депутати підтримали в першому читанні за основу законопроект № 6521 "Про внесення змін до Закону України "Про основи національного спротиву" щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Проектом запропоновано внести зміни до деяких положень Закону «Про основи національного спротиву».

Зокрема, законопроектом передбачено внести зміни:

  • до пункту першого частини третьої статті 3 Закону, в якій виключити обмеження виконання завдань територіальною обороною саме до моменту розгортання в межах такої території угруповання військ (сил) або/чи угруповання об'єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України;

  • до частини першу статті 20 Закону, в якій наразі закріплена можливість виконання завдань територіальної оборони виключно поза районами ведення воєнних (бойових) дій. Законопроектом передбачено надання можливості здійснювати виконання завдань територіальної оборони на всій території України включно з районами ведення воєнних (бойових) дій.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360.

Читайте також:

Зберігання одного патрона є малозначним діянням: ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини