Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для підтвердження сплати ПДВ дозволили використовувати акт вилучення предмета лізингу

Реклама

Як випливає з роз'яснення ДПАУ, для отримання права на податковий кредит лизингодатель може використовувати як документ, що підтверджує факт сплати ПДВ, акт вилучення у боржника предмета лізингу.

Такий документ повинен містити інформацію про ПДВ, розрахований виходячи з вартості вилученого предмета лізингу. Акт вилучення у боржника предмета лізингу можна подавати при відмові лізингоотримувача надати податкову накладну або при її неправильному заповненні. При цьому, згідно п. 7.2.6 Закону про ПДВйого треба подавати разом з податковою декларацією і скаргою на такого лізингоотримувача.

Можливість використання акту вилучення у боржника предмета лізингу як документу, що підтверджує факт сплати ПДВ, пов'язана з правом лизингодателя самостійно здійснювати повернення предметів лізингу у лізингоотримувачів. Згідно ст. 7 Закону "Про фінансовий лізинг"лизингодатель може вимагати такого повернення у безперечному порядку на підставі старанного напису нотаріусаякщо лізингоотримувач не сплатив лізинговий платіж повністю або частково і прострочення сплати складає більше 30 днів. У такому разі повернення предмета лізингу здійснюється держвиконавцем шляхом повернення предмета лізингу лизингодателю, про що він і представник лизингодателя складають акт вилучення у боржника предмета лізингу по формівстановленою Інструкцією про проведення старанних дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини