Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні можуть оголосити податкову амністію

17 лютого 2010, 11:48
1120
2
Реклама

Народний депутат Арсеній Яценюк (фракція НУ-НС) запропонував дозволити фізособам і юрособам легалізувати раніше отримані ними прибутки, з яких не були сплачені податки і збори. Відповідну ініціативу містить проект закону "Об амністії прибутків, по яких не сплачені податки, збори (обов'язкові платежі) до бюджетів і державних цільових фондів", зареєстрований у ВР під номером 6071.

Для того, щоб легалізувати прибутки, по яких не були сплачені податки і збори, усе, що треба зробити, - це подати в податкову (по місцю реєстрації фізособи або юрособи) декларацію про прибутки (при цьому джерело отримання доходу вказувати не треба). Згідно з документом, легалізувати можна абсолютно усі прибутки, окрім тих, по яких у правоохоронних органів виникли питання (тобто порушена кримінальна справа хоч би по одній із статей 207 - 208 чи 212 УК). У випадку якщо декларуванню будуть полежати грошові кошти, то згідно з проектом документу їх необхідно буде розмістити на рахунках банків (або у Україні, або за її межами). Після подачі декларації податкова буде зобов'язана видати в 14-денний термін посвідчення про легалізацію задекларованих прибутків. Посвідчення видається на платній основі. Вартість свідоцтва про легалізацію задекларованих прибутків пропонується прив'язати до терміну, в який була подана декларація про прибутки. Так, приміром, якщо суб'єкт вирішив легалізувати прибутки в місячний термін після набуття чинності закону, то вартість свідоцтва складе для нього 4 % від вартості об'єктів декларуванняякщо в друго-третій місяць - 6 % відповідно; від 3 до 6 місяців - 8 % відповідно. Після закінчення шестимісячного терміну після набуття чинності закону (у разі його схвалення ВР) легалізувати прибутки буде не можна.

До речі, з 1 квітня поточного року вводяться в дію нові антикорупційні закони "Про принципи попередження і протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за здійснення корупційних правопорушень", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відповідальності за корупційні правопорушення"якими встановлюється обов'язок для чиновників і підприємців декларувати не лише свої прибутки, але і свої витрати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини