Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деякі питання обліку платників податків: Мінфін видав Узагальнюючу податкову консультацію

Реклама

Неоднозначне тлумачення податкового законодавства є причиною податкових спорів між платниками податків та контролюючими органами. Для вирішення цих спірних питань Міністерство фінансів використовує механізм податкових роз'яснень - Узагальнюючі податкові консультації (УПК), підготовлені з урахуванням рекомендацій та пропозицій Експертної ради з питань підготовки УПК при Мінфіні.

Наказом Мінфіну від 12 січня 2022 року № 7 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань обліку платників податків.

Консультація надає відповідь на питання, в яких окремих випадках платник податків зобов'язаний:

  • стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП;

  • повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про окремі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням;

  • подавати повідомлення за формою № 20-ОПП про об'єкти оподаткування своїх відокремлених підрозділів (філій, представництв).

Також у консультації надано відповідь на питання щодо застосування штрафних санкцій за внесення до форми № 20-ОПП інформації, іншої, ніж у Рекомендованому довіднику типів об'єктів оподаткування, що оприлюднений на офіційному веб-сайті ДПС.

У Мінфіні зазначили, що роз'яснення цих питань усуне неоднозначне трактування окремих норм податкового законодавства в частині порядку та обов'язку подання платниками податків до контролюючих органів повідомлення за формою № 20-ОПП.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Читайте також:

Податковий Закон (проект 5600) та хто від нього постраждає?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини