Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Далеко не усі ліки треба буде маркірувати шрифтом Брайля

16 лютого 2010, 09:40
689
3
Реклама

Народний депутат Віктор Корж (фракція ПР) пропонує обмежити круг лікарських препаратів, які повинні маркіруватися шрифтом Брайля. Про це, зокрема, йде мова в проекті закону "Про внесення змін до ст. 12 Закону України "Про лікарські засоби" про маркіровку лікарських засобів шрифтом Брайля", зареєстрованому в парламенті під номером 5506.

Отже, документом, як вже вказувалося вище пропонується внести зміни в ст. 12 Закону "Про лікарські засоби", відмінивши вимогу про обов'язкову маркіровку шрифтом Брайля усіх лікарських засобів, що реалізовуються в Україні. На думку народного депутата, список лікарських засобів, що підлягають маркіровці, повинне встановити Мінохоронздоров'я. Пан Корж вважає, що, приміром, не повинні маркіруватися госпітальні і ін'єкційні лікарські засоби (тобто ті, які можуть вводитися пацієнтові виключно медперсоналом). Обов'язкова вимога до маркіровки продукції буде встановлена тільки для аптек, обслуговуючих незрячих пацієнтів і для лікарських препаратів, що реєструються уперше у Україні.

1 січня 2010 року набув чинності Закон № 1364 - VIщо зобов'язує виробників лікарських препаратів маркірувати упаковки ліків шрифтом Брайля. При цьому під дію Закону підпадають усі без виключення лікарські препарати, навіть ті, які зберігаються на складах. За недотримання цих вимог для фармпроизводителей встановлений штраф або вилучення ліцензій на виробництво медпрепаратів. До речі, раніше Мінохоронздоров'я запропонувало маркірувати шрифтом Брайля тільки ті лікарські засоби, заявки на реєстрацію яких поступлять після 1 січня 2010 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини