Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Нацбанку роз'яснили, як декларувати майно за кордоном

15 лютого 2010, 16:22
733
0
Реклама

Національний банк надав роз'ясненнящо стосується порядку декларування резидентом - суб'єктом підприємницької діяльності майна, що знаходиться за межами України.

Як було відмічено, обов'язковому декларуванню підлягають усі валютні цінності, прибутки і майно, що належать суб'єктам підприємницької діяльності - резидентам і що знаходяться за межами України. При цьому вказане декларування здійснюється щокварталу по спеціальній формі шляхом заповнення Декларації про валютні цінності, прибутки і майно, що належать резидентові України і що знаходяться за її межами (далі - Декларація). Відповідати за порушення вимог про обов'язкове декларування таких валютних цінностей і майна резидент буде перед органами державної податкової служби.

Нагадаємо, відповідну Декларацію в двох екземплярах необхідно подати в ДПІ по місцезнаходженню суб'єкта підприємницької діяльності. Один їх екземплярів залишається в податковій, інший, скріплений друком і підписом уповноваженого працівника податкової, передається підприємцем в територіальне управління Національного банку. На цьому процедура не закінчується. Отримавши другий екземпляр Декларації, територіальне управління НБУ видає підприємцеві довідку про проведення декларування, після чого і ця довідка "йде" в податкову (обов'язок по її наданню знову-таки покладається на підприємця). Наявність такої довідки є основою для прийняття до митного оформлення експортно-імпортних вантажів, проведення зовнішньоекономічних розрахунків і здійснення інших операцій ВЭД.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини