Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державний техогляд автомобілів можуть скасувати

15 лютого 2010, 16:04
2725
2
Реклама

Скасувати державний техогляд автомобілів пропонує народний депутат від фракції НУ-НС Анатолій Гриценко. Відповідний законопроект повторно був зареєстрований у ВР під номером 5066.

Як вже вказувалося вище, парламентар вважає необхідним: 1) відмінити проходження транспортними засобами процедури державного технічного огляду автомобілів (окрім спецтранспорту і транспорту, використовуваного комерційними структурами) і скасувати сплату збору за його проведення; 2) скасувати ліцензування суб'єктів господарювання (СТО), перевіряючих техсостояние транспортних засобів, оскільки на сьогодні усе СТО, для того, щоб мати право надавати вищезгадану послугу, проходять державну акредитацію у встановленому законом порядку. При цьому документом обумовлено, що проходити державний техогляд не треба буде тільки тим автомобілям, які мають сертифікат відповідності.

Варто звернути увагу на те, що народний депутат пропонує скасувати тільки процедуру "державного технічного огляду транспортних засобів", проте порядок контролю за технічним станом автомобілів, згідно з проектом, залишається тим самим. 17 листопада 2008 року набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України по вдосконаленню регулювання стосунків у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху"яким перевірку технічного стану автомобілів віднесли до компетенції акредитованих СТО (див. матеріал ЛІГА :ЗАКОН Заміна", що "стоїть). До набуття чинності цих змін техсостояние автомобілів перевіряли Державтоінспекція ДАІ МВС і уповноважений орган Минагрополитики (для з/х техніки). На сьогодні під час проведення державного ТЕ органи ДАІ перевіряють лише наявність "автогромадянки", сплату обов'язкових платежів і податків власниками авто, сплату штрафів і своєчасність проходження водіями медогляду. До речі, Анатолій Гриценко вже не уперше настоює на відміні державного ТЕ. Ще навесні законопроект № 4014 (що передбачає відміну ТЕ) був прийнятий ВР за основу. Детальніше про цей см в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Парламент пропонує повністю відмінити проведення техогляду підрозділами ДАІ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини