Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрному фонду визначили умови реалізації зерна з інтервенційного фонду

15 лютого 2010, 15:24
306
0
Реклама

Кабінет Міністрів дозволив Аграрному фонду до кінця 2009-2010 маркетингового періоду реалізовувати зерно з державного інтервенційного фонду урожаю 2006-2009 років за средневзвешенным цінами рівноваги (фіксингу)що склалося упродовж останніх трьох торгових сесій на Аграрній біржі і сертифікованих нею акредитованих товарних біржах, але не нижче за ціну закупівлі з урахуванням витрат на транспортування і зберігання зерна. Таке своє рішення уряд закріпив постановою № 98.

Не виключено, що цього року ціна реалізації зерна із запасів державного інтервенційного фонду буде дещо вищий в порівнянні з попереднім рокомі причина навіть не в ринковій кон'юнктурі. Так, якщо раніше мінімальна ціна реалізації формувалася виходячи із закупівельної ціни зерна і витрат на його зберігання, то зараззгідно з вказівками уряду, повинні враховуватися також і витрати на транспортування продукції.

Нагадаємо, згідно ст. 6 Закону "Про державну підтримку сільського господарства України"товарні інтервенції здійснюються Аграрним фондом шляхом продажу (постачання) об'єктів держцінового регулювання на організованому аграрному ринку на умовах споту або форварда з метою встановлення ціни рівноваги (фіксингу) в розмірі, що не перевищує максимальної інтервенційної ціни. Нерідко завдання таких товарних інтервенцій полягає в тому, щоб адміністративним шляхом максимально стримати зростаючі ціни на продукцію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини