Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона на продаж пива неповнолітнім набув чинності

Реклама

Учора, 11 лютого 2010 року, був опублікований і у зв'язку з цим набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України по обмеженню споживання і продажу пива і слабоалкогольних напоїв". Цим документом, зокрема, встановлюються обмеження на продаж і розпивання пиваа також розширюється перелік вимог до місць паління.

Пиво, а також слабоалкогольні напої тепер не можуть продаватися особами до 18 років і особам до 18 років. Його заборонено продавати в учбових закладах, закладах охорони здоров'я, в дитячих і спортивних магазинах, з торгових автоматів, з рук і місць, не призначених для торгівлі. У закритих спортивних спорудах його можна продавати тільки в пластиковій тарі. За порушення цих вимог передбачений штраф у розмірі 6800 гривен, а також залучення продавця до адміністративної відповідальності по ст. 156 КоАП. Адміністративними штрафами також каратимуться розпивання пива в заборонених законом місцях і на виробництві.

Посилення торкнулися і паління. З 1 січня 2011 року на упаковках сигарет з одного великого боку повинен міститися напис "Куріння вбиває", а на другій - один з 10 написів, передбачених ухваленим Законом і малюнок або піктограма, затверджені Кабміном. У місцях, де паління заборонене, тепер повинна висіти вивіска "Куріння боронує"!, а в спеціально відведених місцях для паління - виважка "Місце для куріння. Куріння шкодити Вашому здоров'ю"!.

Раніше обмеження на продаж і розпивання торкалися тільки алкогольних напоїв, до яких пиво формально не відносилося. Тому його могли продавати неповнолітнім і розпивати в громадських місцях без загрози застосування санкцій. Що ж до написів і малюнків на сигаретах, то вони і так повинні були з'явитися на сигаретах з 1 січня 2011 року, але при цьому раніше не було передбачено наявність таких написів з обох боків упаковки. Як і не було обов'язку робити вивіски в місцях, де паління заборонене або спеціально дозволене.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини