Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила особливості прийому звітності у банкротів

Реклама

Як випливає з роз'яснення ДПАУ, з дня винесення постанови про визнання банкротом податкові декларації по ПДВ і податкові накладні повинні підписуватися ліквідатором, а не керівником підприємства.

Тому на етапі прийому звітності органи податковою зобов'язані перевірити підписи посадовців підприємств, визнаних банкротами. Якщо виявиться, що звітність підписана не ліквідатором боржника, то така звітність тільки реєструватиметься (без внесення показників) і отримувати статус "До відома". Надалі, якщо за результатами невиїзних документальних перевірок буде встановлений облік таких податкових накладних (підписаних не ліквідатором), до выгодоприобретателям можуть бути застосовані санкції згідно з чинним законодавством. Якщо ж такі банкроти будуть задіяні в схемах мінімізації податкових зобов'язань, то їх керівникам погрожує карна відповідальність.

Згідно п. 2 ст. 25 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом" упродовж 15 днів з дати призначення ліквідатора посадовці банкрота зобов'язані передати йому бухгалтерську і іншу документацію, штампи, друк, матеріальний і інші цінності. З цього ж дня до ліквідатора переходять права і обов'язки керівника юридичної особи - банкрота.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини