Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об'єднати в одному документі усі норми законодавства про митний тариф запропонувало Мінекономіки

11 лютого 2010, 17:08
248
0
Реклама

Мінекономіки пропонує ухвалити Закон "Про митно-тарифне регулювання в Україні", об'єднавши в одному документі норми законодавства про Єдиний митний тариф України. Відповідний проект закону був обнародуваний на офіційному сайті Міністерства.

Зокрема, проектом документу пропонується скасувати Декрет КМУ "Про Єдиний митний тариф України" і Закон "Про Єдиний митний тариф" і створити на їх базі єдиний документ - Закон "Про митно-тарифне регулювання в Україні". Документом встановлені види митних зборів, визначені категорії товарів, звільнені від сплати мит і основи для застосування тарифних пільг. Крім того, документом встановлено, що до 1 січня 2015 року від сплати мита звільняються товари, які не робляться в Україні і ввозяться на митну територію країни для використання у видавничій діяльності і діяльності, пов'язаній з виготовленням книг.

У разі прийняття проекту закону і його підписання Президентом документ набуде чинності вже з 1 січня 2011 року. До речі, раніше Кабінет Міністрів України запропонував звільнити суб'єктів ВЭД від податкових і митних платежів при ввезенні/вивезенні товарів на суму до 100 євро. Детальніше про це в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Кабмін: Товари, вартістю до 100 євро, не повинні оподатковуватися і митним збором ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини