Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посібник із SEO оптимізації для юридичних фірм

Реклама

Сьогодні у світі, орієнтованому на цифрові технології, люди скоріше шукають адвокатів в інтернеті, чим заглядають у жовті сторінки або запитують рекомендацій та друзів, особливо коли це стосується зовсім особистих історій.

Ми йдемо в Google, щоб знайти те, що нам потрібно, і хочемо знайти це швидко.

Дослідження показують, що після пошуку в Google 25% людей зателефонують за одним із перших трьох результатів на сторінці.

95% користувачів Інтернету навіть не переходять на першу сторінку результатів пошуку.

Коротше кажучи, необхідно переконатися в тому, що ви з'явилися на першій сторінці в пошуку.

Магія опинитися саме на першій сторінці проста - це SEO оптимізація сайтів юридичних фірм.

Якщо ви не знаєте, що означає SEO оптимізація, зовсім не варто хвилюватися. Швидше за все, вас просто не вчили цьому на вашому юрфаку.

Ця стаття призначена для юристів, які тільки починають розробляти свою Digital стратегію або формують свою PR команду, ставлять конкретні завдання своєму комунікаційному відділу.

Давайте розберемося, що таке SEO і як воно може допомогти вашій юридичній фірмі.

Legal research займає багато часу? Обирайте ІТ-платформу LIGA360:Юрист. Оцініть переваги розумних фільтрів для пошуку й аналізу законів, судової практики, експертних позицій. Деталі за посиланням.

Що таке SEO?

Це практика залучення більшої кількості відвідувачів на ваш сайт та покращення результатів пошуку в пошукових системах.

Існує кілька різних способів використання SEO для того, щоб ваші сайти з'являлися у верхніх рядках результатів пошуку пошукових систем. Існує кілька різних пошукових систем, але найчастіше ми всі, та й ваші майбутні потенційні клієнти, йдуть у Google.

SEO-оптимізовані веб-сайти генерують більше трафіку на ваш сайт у Google і, у свою чергу, генерують більше потенційних клієнтів та продажів ваших послуг. Одним словом, SEO допомагає людям знайти ваш сайт та вас як юриста чи адвоката. Без SEO пошуковики не зможуть знайти ваш сайт, і вся ваша важка робота буде марною.

Що таке рейтинг SEO?

Це ваш рейтинг, виходячи з назви, та яке місце ви займаєте у результатах пошуку. Наприклад, рейтинг SEO номер один означає, що ви знаходитесь на самому верху сторінки за певним пошуковим запитом, тобто при введенні в пошук певних слів або фраз. Не потрібно занадто ламати голову над тим, що за складні алгоритми приймають рішення, в якому порядку буде відображатися той чи інший сайт. Google отримує цю інформацію через пошукові боти мережі, які як павуки повзають по мережі і додають оптимізовані сторінки в індекс Google. Таким чином, коли люди звертаються до Google і шукають щось, Google заходить у свій індекс і видає найкорисніші, на їхню думку, сторінки.

Ці павуки перевіряють, серед іншого, наступне:

призначення сторінки

якість та обсяг контенту

інформація про те, хто створив контент та репутацію

взаємодію із користувачами, наприклад, коефіцієнт відмов та кількість часу, проведеного на сторінці

авторитетність джерела (чи можна довіряти вашій сторінці як надійному джерелу)

швидкість завантаження сайту на ПК і мобільних пристроях

непрацюючі URL-адреси та посилання

проблеми з індексацією веб-сайтів

застарілі та повторювані сторінки веб-сайту

невідповідності або складності в карті сайту

незахищені сторінки та ресурси сторінок (без сертифіката SSL)

Вам не потрібно бути фахівцем з SEO, просто можна використовувати правильні інструменти:

Google PageSpeed Insights виявляє проблеми, що знижують продуктивність у коді вашого веб-сайту. Проаналізуйте свою сторінку, а також інші сторінки з основними продуктами чи послугами, категоріями та контент-маркетингом. Потім надішліть рекомендації своєму фахівцю, відповідальному за розробку (якщо він сам не зробив цього раніше).

Google Mobile-Friendly Testing Tool оцінює мобільну версію сайту та швидкість роботи веб-сайту. Вам також повідомляють, які елементи коду або дизайну необхідно оптимізувати.

WebPage Test - це безкоштовний інструмент для вимірювання швидкості завантаження вашого сайту. Ви також отримуєте оцінку з пропозиціями щодо виправлення. Знову ж таки, протестуйте кілька сторінок.

Siteliner аналізує ваш сайт на предмет непрацюючих посилань, дубльованого контенту та кількості внутрішніх / зовнішніх посилань на сторінці та порівнює ваші результати з іншими.

Звіт «Індексування» в Google Search Console допомагає переглянути будь-які помилки індексації.

SEO оптимізація важлива для юридичних компаній?

За часів пандемії та COVID реалій все більше і більше людей усвідомили важливість зосередження на стратегії цифрового маркетингу.

Люди зараз як ніколи багато часу проводять в Інтернеті, тому зараз саме час зробити так, щоб ваша юридична фірма була помітна в результатах пошуку Google.

Це ключовий метод залучення нових клієнтів, він більш економічно ефективний, ніж традиційна реклама.

2020 став поворотним роком в управлінні юридичною діяльністю, коли технології стають центральним фактором розвитку та інновацій.

Професор Річард Саскінд, письменник, спікер і незалежний радник великих професійних фірм і національних урядів, стверджує, що технології можуть не тільки автоматизувати, але й повністю перетворити надання правових послуг.

Центральним у цій передумові є те, що «Більш людей мають доступ до Інтернету, ніж мають доступ до адвоката», - сказав він. Фактично, у міру того, як інтернет став нормою в нашому повсякденному житті, онлайн технології, які сьогодні відповідають практично за весь наш онлайн-досвід, - ось що сприятиме трансформації.

Як піарнику мінімізувати репутаційні ризики? Оперативно отримувати інформацію допоможе ІТ-платформа LIGA360:PR. Контролюй згадки в медіа, діяльність партнерів та конкурентів, прогнозуй ефективність кампаній. Подробиці за посиланням.

Перш ніж почати покращувати свій SEO-рейтинг, потрібно знати, з чого почати

Один із найпростіших способів визначити свою відправну точку - почати вводити в Google пошукові слова, які, на вашу думку, потенційні клієнти могли б використати, щоб знайти вас. Подивіться, де ваш сайт з'явиться у списку результатів?

Ви також можете використовувати онлайн-інструменти для вибору ключових слів, які покажуть вам конкретні органічні ключові слова, за якими ваш сайт знаходиться в рейтингу. Але про це трохи нижче.

Як SEO допомагає вивести вашу юридичну фірму на новий рівень?

№1 Органічний пошук

Нещодавній звіт про тенденції показав, що майже 20% клієнтів юридичних фірм знайшли своїх юристів в Інтернеті, виконавши базовий пошук.

Зазвичай це виглядає так: "найкращий адвокат у Дніпрі" або "адвокати з розлучень поруч зі мною". Google виводить список найкращих результатів відповідно до результатів збору інформації своїх роботів, а користувач робить свій вибір, на що натиснути. Такий пошук називається органічним, оскільки на результати не впливає реклама.

Органічний пошуковий трафік - один з найефективніших способів збільшення кількості потенційних клієнтів. Тому, слухайте нас, своїх маркетологів, необхідно потоваришувати з Google, якщо ви хочете підвищити пізнаваність свого особистого професійного бренду або бренду юридичної компанії, її послуг.

Органічний пошук майже завжди є основним джерелом трафіку на сайт вашої юридичної фірми.

№2 Зміцнюємо довіру та авторитетність

Люди вважають, що все, що показує їм Google, чесне та справжнє. Однак довіра та надійність не виникають відразу; для цього потрібен час та терпіння.

Якісне SEO створює довіру та авторитет для вашої юридичної фірми. Поступово вдосконалюючи свої SEO-стратегії, згодом ми отримуємо й довіру Google і затверджуємося як лідер галузі та надійне джерело.

№3 Розуміння своїх клієнтів

Ключові слова SEO говорять нам про те, що шукають і чого потребують наші потенційні клієнти. Спостерігаючи за даними SEO, ви зрозумієте намір клієнта: що він шукає?

№4 Покращений досвід користувача

Запитайте будь-якого маркетолога, і він скаже вам, що досвід користувача ваших послуг або продуктів повинен бути в пріоритеті. Незважаючи на цінність поліпшення рейтингу в органічному пошуку, досвід користувача все ще займає важливе місце в шкалі важливості. Google знає, як інтерпретувати позитивний досвід користувача, і якщо він оцінить ваш сайт як поганий, це вплине на те, наскільки успішним буде ваш сайт.

№5 Що таке досвід користувача?

Як швидко користувачі можуть знайти те, що їм потрібно на вашій сторінці

Будь-які помилки, з якими стикається відвідувач сайту.

Наскільки ваш сайт адаптований під мобільні пристрої.

Відмінний досвід користувача - це той, який відповідає потребам і бажанням відвідувачів вашого сайту і приносить результат.

№6 Ще більше клієнтів

В умовах зростаючої конкуренції на ринку варто подумати про те, як ваша юридична фірма може відрізнятися від конкурентів в Інтернеті.

SEO оптимізує вашу появу для клієнта аж до конкретного мікрорайону міста, щоб люди могли легко знайти свого адвоката поблизу. Оптимізувавши свою сторінку так, щоб вона була орієнтована на конкретне місто або регіон, ви виділятиметеся як локальне надійне джерело інформації за вашою юридичною практикою.

Один з ефективних способів домогтися цієї диференціації - активно працювати над отриманням великої кількості хороших відгуків у Google.

№7 Вимір результатів

Одна з кращих сторін SEO полягає в тому, що ви можете виміряти свої результати за допомогою аналітики. Найбільш успішні компанії орієнтуються на дані і використовують аналітику для розуміння своєї діяльності, особливо коли йдеться про будь-які маркетингові ініціативи та дії в мережі.

Вся необхідна інформація та інструменти для роботи спеціалістів з безпеки - в ІТ-платформі LIGA360. Моніторинги ключових змін: вся інформація про контрагентів, співробітників, свою компанію, щоденний аналіз правового та медіаполя, алгоритми дій. Спробуйте LIGA360:Спеціаліст з безпеки прямо сьогодні.

6 SEO стратегій, з яких слід почати

1. Проведіть дослідження ключових слів

Почніть з того, що подумайте, за якими темами або ключовими словами ви хотіли б, щоб ваш сайт юридичної фірми займав високі позиції. Запишіть щонайменше десять таких тем.

Як тільки ви визначитеся з декількома темами, почніть визначати ключові слова, які стосуються кожної з цих категорій.

Наприклад, якщо ви є адвокатом з кримінального права і хочете зайняти місце в рейтингу за такою темою, як "консультація адвоката у кримінальних справах, представлення інтересів потерпілого у кримінальній справі, захист у суді", постарайтеся придумати кілька ключових слів, які люди можуть набрати в пошуку.

Існує кілька інструментів для пошуку ключових слів, але для спрощення пошуку спробуйте спочатку скористатися Google Keyword Planner. Це простий інструмент, який допоможе вам визначити, як часто використовуються певні ключові слова.

2. Створіть на своєму сайті блог з темами, які були б цікаві вашим потенційним клієнтам

Сайти, що мають блог, отримують на 55% більше веб-трафіку і на 70% більше потенційних клієнтів, ніж ті, у яких блогу немає. Запуск блогу на сайті вашої юридичної фірми може стати неймовірним поштовхом до підвищення рейтингу. Щоразу, коли ви додаєте статтю у блог, вона вважається новою проіндексованою сторінкою та підвищує довіру до вашого сайту.

Ключ до успіху блогу - писати на теми, про які ваша цільова аудиторія хотіла б дізнатися більше. Наприклад, якщо ви адвокат із сімейних справ, має сенс писати статті про поширені питання, пов'язані із захистом прав дітей або поділу майна між подружжям.

Надайте щось цінне, що приведе людей до вашої сторінки за додатковою інформацією. Замість того, щоб робити це надто саморекламним постом, подавайте матеріал як юридичну консультацію та показуйте, в чому ви гарні, показуйте відвідувачам сайту, як майбутнім клієнтам рішення та досвід.

Крім цього, пам'ятайте, що ви таким чином також станете цікавим джерелом експертних коментарів та журналістів.

Залучайте у свій блог більше читачів - додавайте на нього посилання в розсилки електронною поштою та просування в соціальних мережах.

Чим більше відвідувачів ви зможете залучити до свого блогу, тим більш авторитетним ви здаватиметеся Google.

3. Оптимізуйте свій сайт за допомогою релевантних ключових слів

Тепер настав час почати використовувати всі ці ключові слова на сайті вашої юридичної фірми. Кожна сторінка вашого сайту повинна включати ці ключові слова, щоб допомогти Google зрозуміти, про що йдеться на вашому сайті. Щоразу, коли ви створюєте новий запис у блозі або описі ваших послуг і продуктів, переконайтеся, що ви включили всі слова зі списку ключових слів. Чим більше Google побачить таких ключових слів, тим більше потенційних клієнтів зможуть знайти вас завдяки Google.

4. Маса посилань

Кількість посилань, що ведуть на ваш сайт, можна вважати рейтингом популярності в Google. Чим більше сайтів посилаються на вашу сторінку, тим більше Google довірятиме тому, що ваш сайт є цінним джерелом. Посилання на ваш власний контент можуть допомогти Google визнати ваш сайт релевантним та авторитетним джерелом, що підвищить ваш рейтинг у пошуку.

5. Google Мій бізнес

Google Мій бізнес - це абсолютно безкоштовне джерело, яке є прямим посиланням на Google Maps і результати локального пошуку Google. І хоча існує безліч різних сайтів бізнес-каталогів, Google - найважливіший, на якому вам слід зосередити свої зусилля. 72% споживачів стверджують, що вони довіряють позитивному відгуку у Google не менше, ніж особистій рекомендації друга. Таким чином, якщо вам вдасться створити п'ятизіркову репутацію вашої юридичної фірми в Google, ви значно збільшите охоплення потенційних клієнтів. Чим більше відгуків ви зможете отримати від своїх клієнтів, тим краще. Це не тільки покращить рейтинг у пошукових системах, але й викличе потрібну нам довіру.

6. Аналізуйте свої результати

Аналізуйте свої результати та вдосконалюйте їх на шляху просування. Використовуйте такий інструмент, як Google Analytics, щоб побачити, як працюють ваші SEO-зусилля і наскільки добре ви ранжуєтеся.

Остання підказка щодо видачі в Google - «святковий маркетинг»

«Святковий маркетинг» для вашої юридичної фірми може стати додатковим джерелом отримання нових клієнтів та реалізації маркетингових планів на вихідні чи свята.

Не бійтеся нестандартних маркетингових ходів, адаптуйте блоги під видачу святкових тем.

Тим більше, зовсім скоро всіх нас чекають Чорні П'ятниці, Кібер понеділки та Новий рік з Різдвом.

Додайте до свого блогу новини результати вашої юридичної компанії в поточному році.

Відео формати можуть включати побажання та подяки своїм клієнтам щасливих та теплих свят. Розповсюджуйте свої відео через блог, веб-сайт та облікові записи в соціальних мережах.

Займаєтеся просуванням юридичних брендів? Спробуйте рішення LIGA360: PR-Менеджер. 15 тис. джерел на моніторингу, включно з сайтами відгуків, соціальними мережами й форумами. Деталі за посиланням.

Благодійні пожертвування

Пожертвування на благодійність або участь у сезонному заході з партнерами - одна з тих традиційних маркетингових ідей юридичних фірм, які так само щирі та близькі вашим теперішнім та майбутнім клієнтам. Це не тільки створить позитивний ефект для фірми навіть серед співробітників, але й допоможе тим, хто цього найбільше потребує. Залучіть до такого благодійного партнерства не юридичну фірму, а іншу організацію чи фонд. Ви можете звернутися з проханням чи опитуванням до ваших існуючих клієнтів.

Ідеї з пошуку ідеальних ключових слів для свята.

Виберіть ключові слова, що найчастіше використовуються, наприклад, «ідеї подарунків» або навіть «ідеї новорічних подарунків». Це верхній рівень воронка запиту, який багато людей будуть використовувати під час випадкового пошуку ідей. У більшості випадків вони залишать ваш сайт.

Зробіть наступний крок у своєму дослідженні та подумайте про купівельні наміри ваших клієнтів і проблеми, з якими вони можуть зіткнутися та які близькі до вашої юридичної практики.

Ваша головна мета - скласти хороший список ключових слів з довгим "хвостом".

Ключові слова з довгим "хвостом" - це вузькоспеціалізовані ключові слова з невеликим обсягом пошуку, які можуть точно відповідати тому, що шукає користувач.

Це справжня золота жила для залучення релевантного трафіку з високими шансами на конверсію на сторінках ваших продуктів або послуг.

Покупці шукають конкретні товари. Можливо, ваша юридична практика має приклади недобросовісних продавців або кейси про погану якість тих чи інших товарів.

Питання - ще один відмінний приклад ключових слів. Такі запити є більш популярними серед покупців і можливих ваших клієнтів.

Щоб знайти кілька цікавих ключових фраз за основними категоріями святкових товарів чи послуг, ви також можете використовувати безкоштовні інструменти підбору ключових слів, такі як Ubersuggest, LSI Graph та Answer the Public.

Використовуйте також Google Trends для визначення сезонності ключових слів.

Google Trends - чудовий і безкоштовний інструмент для сезонного дослідження ключових слів. Використовуйте його, щоб переглянути останні зміни у тенденціях пошуку та знаходити нові пошукові запити. Крім того, за ними стоїть динаміка обсягу пошуку у реальному часі.

Створюйте цільові сторінки для ваших послуг у період Чорної п'ятниці та Кібер понеділка з релевантними ключовими словами.

Ви навіть можете створити цілий міні-сайт «святкових» сторінок, які не будуть видно відвідувачам доти, поки не прийде час почати нарощувати обсяги напередодні тих чи інших свят.

Створивши сторінки, ви повинні додати їх до карти сайту, а також до навігації вашого сайту. Мета створення цих нових цільових сторінок - залучити трафік пошукових запитів, які містять ключові слова, пов'язані зі святами.

Однак у вас, як і раніше, повинен бути спосіб для постійних клієнтів отримати доступ до нових сторінок, якщо вони хочуть побачити ваші «святкові рішення». Додаючи нові сторінки в карту сайту, ви надаєте пошуковим павучкам-ботам план швидкого пошуку ваших сторінок та їх індексації.

Бажаєте розміщати новини своєї юридичної компанії на ЮРЛІГА? Створіть профіль в каталозі Liga:BOOK. Подробиці за посиланням.

Координуйте SEO з іншими маркетинговими зусиллями

Усі частини вашої святкової маркетингової стратегії мають бути узгоджені одна з одною. Це надасть користувачам єдиний досвід, який показує саме те, що вони шукають.

Найкращий спосіб зробити це - продумати всі кроки зверху до низу воронки продажу вашої послуги. Використовуйте соціальні мережі, щоб підвищити пізнаваність бренду та послуг вашої юридичної фірми. Використовуйте платний пошук у тандемі з SEO, щоб конвертувати клієнтів у розпал їх клієнтського шляху.

Ретельно оцініть свої зусилля, щоб зрозуміти, які канали працюють найкраще, і розставте пріоритети.

Найголовніше на цьому шляху та у цій воронці - також розуміти і розрахувати ваш час бути на зв'язку та надати послугу вашим клієнтам.

Google Analytics та Google Search Console пропонують різні звіти, які допоможуть вам визначити свої результати.

Оновіть опис послуг під час свят.

«Прикрасьте» свій текст більш емоційними словами для свят. Щоб покупці могли уявити, скільки радості ваша послуга може доставити їм при вирішенні їх конкретної проблеми після святкової покупки та вірять у достовірність ваших слів.

У цьому сенсі всі ваші маркетингові пропозиції повинні бути сфокусовані на двох речах:

Ви- джерело з відповідним досвідом у вирішенні конкретної проблеми вашого клієнта.

Надавати переконливі докази як підкріплення - кейси з вашої практики чи посилання на ці чи інші статті законодавства.

(Йєльський підхід до зміни відносин)

Продовжуйте працювати над пошуковою оптимізацією в тандемі з іншими маркетинговими тактиками, і ви станете цікавими для потенційних клієнтів у будь-який сезон, і навіть у свята.

Це лише кілька маркетингових ідей юридичної фірми на свята. Проявіть творчий підхід та будьте яскравими.

Головне - будьте уважними, щирими та вдячними!

Юлія Матвєєва

Експертка з PR та маркетингових комунікацій, розвитку бізнесу та міжнародного партнерства

Юридичний департамент потерпає від обсягу інформації? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для юридичного департаменту, спільно знаходьте рішення, обмінюйтеся посиланнями та стрічками новин. Спробуйте LIGA360: Юридичний департамент та дізнайтеся як працювати командою в режимі smart.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини