Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питання держзакупівель у черговий раз врегульовані на рівні Закону

11 лютого 2010, 14:49
1493
0
Реклама

Сьогодні Верховна Рада прийняла Закон "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти"розроблений і внесений Кабміном. На думку суб'єкта законодавчої ініціативи, Закон спрощує процедуру держзакупівель.

Згідно з новим Законом усі регуляторні і контролюючі функції з питань держзакупівель сконцентровані в одному органі - Мінекономіки - де передбачено створити окремий структурний підрозділ. Законом залишена на колишньому рівні встановлена раніше (см постанова КМУ № 921 від 17.10.2008) вартісна межа для обов'язкового застосування правил про держзакупівлі: для товарів і послуг - від 100 тис. гривен, а для робіт - 300 тис. гривен. Крім того, встановлюється мінімальна кількість поданих на торги пропозицій - не менше два (що повторює положення постанови Кабміну № 921 від 17.10.2008). Законом передбачаються наступні види закупівель :

- відкриті торги;

- двоступінчаті торги;

- запит цінових пропозицій;

- попередня кваліфікація учасників;

- закупівля у одного учасника.

Слід зазначити, що ухвалення цього Закону має велике значення. Нагадаємо, що нині чинна постанова Кабміну, регулююча сферу держзакупівель, була прийнята після того, як Тимчасове положення, що діяло до нього, про держзакупівлі було визнане неконституційним (см рішення КСУ № 22-рп/2008 від 10.10.2008). При цьому суд мотивував своє рішення тим, що держзакупівлі не можуть регулюватися підзаконним нормативним актом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини