Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки "не візьмуть" в промислово-фінансові групи

10 лютого 2010, 16:50
321
0
Реклама

Кабмін пропонує скасувати Закон "Про промислово-фінансові групи в Україні" на тій основі, що їх діяльність не є економічно обгрунтованою. Про це йде мова в проекті закону, зареєстрованому в парламенті під номером 6051.

Як вже вказувалося вище, Кабмін вважає економічно і юридично не обгрунтованою діяльність в Україні промислово-фінансових груп, тому пропонує скасувати спеціальний законрегулюючий їх діяльність. Відповідні зміни планується внести в Цивільний кодекс і Закон "Про банки і банківську діяльність". У разі затвердження ВР цього документу банки більше не зможуть бути учасниками промислово-фінансових груп.

Згідно з нормами ст. 125 ХКпромислово-фінансова група (далі - ПФГ) не є юридичною особою і не підлягає державній реєстрації як суб'єкт господарювання. Таким чином, ПФГ є лише економічною формою взаємодії відповідних фінансових і промислових залежних організацій і їх головного підприємства. В той же час чинне законодавство дозволяє створювати значну кількість корпоративних структур, господарських об'єднань різних типів і організаційно-правових форм. Подібні процедури регламентуються рядом нормативно-правових актів, зокрема Господарським і Цивільним кодексами, Законами України "Про холдингові компанії в Україні" і "Про управління об'єктами державної власності ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини