Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР прийняла новий Регламент, щоб не порушувати Конституцію

10 лютого 2010, 12:01
1687
0
Реклама

ВР прийняла новий Регламент своєї роботи. Відповідний законопроект був поданий народним депутатом Олександром Ефремовым (фракція ПР) і зареєстрований у ВР під номером 6052.

Документ повністю дублює текст норм старого Регламенту ВРраніше прийнятого у вигляді Постанови ВР. Документ містить шість розділів і 240 статей. Перший розділ присвячений загальним станам роботи ВР; другий - порядку і процедурним питанням організації роботи парламенту; третій - питанням формування коаліції, її діяльності, діяльності робочих органів ВР і призначенню/звільненню його посадових облич; четвертий - процедурним питанням підготовки і ухвалення законопроектів; п'ятий - спеціальним процедурам прийняття змін в Конституцію, прийняття Бюджету країни і питанням, присвяченим діяльності Президента і суддів. Шостий розділ повністю присвячений основам парламентського контролю.

Зогласно п. 21 ч. 1 ст. 92 Конституції питання організації і порядку діяльності Верховної Ради України мають бути визначені на рівні закону. В той же час усі регламенти ВР були прийняті у вигляді постанов ВР, що і послужило основою для визнання їх неконституційними. Приміром, останній регламент від 19.09.2008 року № 547 - VIяким керувався парламент, був визнаний невідповідним Конституції якраз через те, що не був прийнятий у вигляді закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини