Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Націлюється на третій тур виборів, БЮТ має намір відмінити гучні зміни у виборчому законодавстві

9 лютого 2010, 13:54
413
0
Реклама

З ініціативою скасувати раніше прийнятий ВР Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" відносно організації роботи виборчих комісій"кворум, що відмінив, в роботі виборчкомів, виступив народний депутат Андрій Кожемякин (фракція БЮТ). Відповідний законопроект був зареєстрований у ВР під номером 6046.

Як вже вказувалося вище, пан Кожемякин пропонує відмінити прийняті 3 лютого зміни в Закон "Про вибори Президента України"якими скасований кворум в роботі виборчкомів і дозволено заповнювати місця в комісії членами місцевих рад у разі, якщо представники однієї з політичних сил вирішили саботувати її роботу.

Швидше за все, реєстрація цього законопроекту у ВР означає, що БЮТ не погодиться з результатами другого туру виборів і відстоюватиме призначення третього туру. У разі прийняття проекту закону і його наступного підписання Президентом у БЮТ з'являться можливість блокування роботи дільничних виборчих комісій і додаткові підстави для оскарження результатів виборів, якщо, звичайно, вони не влаштовуватимуть БЮТ. До речі, раніше представники БЮТ висловили намір оскаржити у КСУ прийняті зміни до Закону про вибори Президента України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини