Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пожиттєве ув'язнення з конфіскацією майна може загрожувати суддям, якщо ВР підтримає ініціативу Гриценко

8 лютого 2010, 17:07
388
0
Реклама

Посилити карну відповідальність за хабарництво пропонує народний депутат Анатолій Гриценко (фракція НУ-НС) у проекті закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про протидію і хабарництву", зареєстрованому у ВР під номером 6045.

Проектом закону пропонується внести зміни до Карного кодексу України знизивши розмір "хабарі у особливо великих розмірах" і збільшивши терміни позбавлення волі за хабарництво. Зокрема, законопроектом пропонується встановити, що хабарем у особливо великих розмірах вважатиметься така, якщо її розмір перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (далі - нмдг) (5100 гривен в грошовому еквіваленті) замість діючих 500 нмдг (8500 гривен). Також законопроектом пропонується збільшити терміни позбавлення волі за вищезгаданий злочин. Згідно з документом замість діючих від 8 до 12 років хабарника пропонується відправляти за грати на термін від 10 до 15 років. Окрім цього, за отримання, приміром, суддею, хабаря, пов'язаного з незаконним винесенням рішення, постанови або іншого процесуального документу, судді загрожуватиме пожиттєве ув'язнення з конфіскацією майна. При цьому на амністію хабарники можуть не розраховувати.

До слова з подібною ініціативою раніше виступив і народний депутат Арсеній Яценюк (фракція НУ-НС) у проекті закону № 5494. Зокрема, народний депутат запропонував посилити карну відповідальність для чиновників і суддів за розтрату, незаконне збагачення, заволодіння чужим майном з використанням службового стану. Детальніше про цей см в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Суддів, що винесли свідомо неправомірну ухвалу, можуть позбавити свободи ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини