Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг встановить правила передачі страхового портфеля

8 лютого 2010, 13:22
451
0
Реклама

Госфинуслуг пропонує встановити механізм передачі первинними страховиками їх прав і обов'язків, що виникли на підставі договорів, ув'язнених ними із страхувальниками, іншим страховикам. Відповідні ініціативи Госфинуслуг виклала в проекті розпорядження "Про затвердження положення про передачу страхового портфеля", обнародуваному на офіційному сайті відомства.

Документом уточнюється склад страхового портфеля, визначаються умови його передачі і порядок отримання згоди страхувальників на заміну страховика. Також записаний порядок передачі прав і обов'язків за договором про передачу страхового портфеля. Зокрема, проектом обумовлено, що страховий портфель може бути переданий тільки за наявності згоди страхувальника (якщо договором із страхувальником не передбачений інший порядок) і тільки страховикові, у якого є ліцензія на здійснення відповідного виду страхування. Згідно з документом одночасно з передачею прав і обов'язків по договорах страхування страховик може передавати права і обов'язки по договорах перестраховки. Перед передачею страхового портфеля первинний страховик повинен буде скласти реєстр договорів страхуванняправа і обов'язки по яких він має намір включити в страховий портфель і визначити попередній розмір страхових резервів. При цьому реєстр має бути складений по кожному виду страхування індивідуально.

На сьогодні чинним законодавством процедура передачі страхового портфеля чітко не визначена, що дозволяє первинним страховикам при передачі своїх прав і обов'язків іншим страховикам трактувати її по своєму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини