Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення правил реалізації ліків обійдеться аптекам недорого

8 лютого 2010, 12:41
531
0
Реклама

Народні депутати Тетяна Бахтеева (фракція ПР) і Раїса Сорочинская-Кириленко (фракція БЮТ) пропонують створити в Україні держреєстр хворих туберкульозом, встановити заборону на їх навчання в загальних учбових закладах країни і визначити процедуру їх обов'язкової ізоляції. Відповідні ініціативи були викладені в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6037.

Проектом закону пропонується викласти в новій редакції Закон "Про боротьбу із захворюванням туберкульозом"встановивши в нім вимогу обов'язкового проходження медогляду на захворюваність туберкульозом. У випадку несвоєчасного проходження медогляду проектом документу пропонується усувати повнолітніх осіб від роботиа неповнолітніх від відвідування учбових закладів і дитячих закладів. Відновити роботу і навчання особи, що відхилилися від медогляду, зможуть тільки після проходження медогляду. Для контролю за особами, що хворіють на туберкульоз, пропонується створити державний реєстр хворих туберкульозом. Окрім цього, проектом документу пропонується закріпити процедуру обов'язкової ізоляції хворих туберкульозом за рішенням суду. Для реалізації цієї норми пропонується внести зміни ГПК.

І, нарешті, останнє. Проектом документу пропонується внести зміни КУоАПдоповнивши його новою статтею 42-4 (порушення встановлених законом правил реалізації лікарських препаратів). Отже, порушення встановлених законом правил реалізації лікарських препаратів коштуватиме аптекам і аптечним кіоскам від 102 гривен до 425 гривен (від 6 до 25 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян). Справи про ці правопорушення розглядатимуть органи державного контролю якості лікарських препаратів Мінохоронздоров'я.

До речі, Загальнодержавна програма протидії захворюванню туберкульозом в 2007 - 2011 роках була затверджена ще в 2007 році. Програмою, зокрема, передбачено, що до проведення своєчасної лабораторної діагностики туберкульозу повинні притягуватися лікувальні установи усіх форм власності. Крім того, до 2011 року планується проведення моніторингу процесу лікування і має бути впроваджена рекомендована Всесвітньою організацією охорона здоров'я звітно-облікові статистичні форми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини