Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліки стануть доступніші

5 лютого 2010, 14:25
276
0
Реклама

Уряд схвалило підготовлений Держкомпідприємництва проект постанови Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів і Порядку відбору зразків лікарських засобів і їх лабораторного аналізу при проведенні державного контролю якості лікарських засобів".

Прийняття цього документу забезпечує зниження вартості лікарських засобів і виключає із звернення фальсифікат. Згідно з новим Порядком рішення відносно відбору зразків лікарського засобу для проведення лабораторного аналізу може бути прийняте лише за наявності обгрунтованих підстав (виявлення порушень умов виготовлення в аптеці, зберігання, транспортування і реалізації препарату, які можуть негативно вплинути на якість ліків).


Загальний термін проведення контролю за якістю лікарських засобів не може перевищувати 21 день. Витрати, пов'язані з відбором, доставкою і проведенням лабораторного аналізу лікарських засобів фінансуватимуться за рахунок Гослекинспекции або відповідної територіальної інспекції. В той же час у разі підтвердження за результатами лабораторного аналізу лікарського засобу факту порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства відносно забезпечення якості він відшкодовуватиме до бюджету витрати, пов'язані з відбором, доставкою і проведенням лабораторного аналізу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини