Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримання копії ліцензії для новоствореної філії - "ази" від Держкомпідприємництва

5 лютого 2010, 14:11
699
0
Реклама

У зв'язку з розширенням бізнесу, зокрема, створенням нових філій і інших відособлених підрозділіву підприємства-ліцензіата частенько виникає необхідність в отриманні ліцензії (вірніше - її копії) і на це своє "дітище". Яку процедуру необхідно при цьому пройти, - вирішили нагадати у Держкомпідприємництва.

Отже, щоб отримати копію ліцензії, необхідно зробити пару нескладних кроків. По-перше, написати заяву встановленого зразка про видачу копії ліцензії (з вказівкою місцезнаходження філії); по-друге, залучити до нього ті додаткові документи, які подавалися раніше під час видачі ліцензії :

- копію свідоцтва про держреєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності або

- копію довідки про внесення в Єдиний держреєстр підприємств і організацій України, завірену нотаріально або органом, що видав оригінал документу (ст. 10 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності").

Для деяких видів госпдіяльності, що ліцензується, потрібно додатково залучити документи, перелік яких затверджений в постанові Кабміну № 756.

Ще раз звернемо увагу, що філія юридичної особи має право на здійснення своєї діяльності тільки за наявності копії ліцензії.

Відмітимо також, що у разі ліквідації філії і іншого відособленого підрозділуякі здійснювали діяльність відповідно до отриманої ліцензії (чи у разі припинення такої діяльності філією або іншим підрозділом), впродовж семи робочих днів з моменту їх ліквідації або припинення діяльності необхідно подати в орган ліцензування відповідне письмове повідомлення. При цьому орган ліцензування зобов'язаний внести потрібні зміни в ліцензійний реєстр не пізніше наступного робочого дня з дати вступу такого повідомлення (про це, до речі, свого часу нагадували у Держкомпідприємництва).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини