Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднено Положення про порядок функціонування окремих модулів ЄСІТС

Реклама

Вища рада правосуддя оприлюднила текст Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням ВРП від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21.

Положення набирає чинності з дня його затвердження, крім:

підрозділу 1 розділу III, який набирає чинності з дати початку функціонування підсистеми "Електронний кабінет";

підрозділу 2 розділу III, який набирає чинності з дати початку функціонування підсистеми "Електронний суд";

підрозділу 3 розділу III, який набирає чинності з дати початку функціонування підсистеми відеоконференцзв'язку.

Згідно з документом власником програмного забезпечення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) є держава в особі Державної судової адміністрації (ДСА). ЄСІТС працює на базі основного та резервного (резервних) центрів обробки даних.

Організаційне та фінансове забезпечення створення і функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС здійснює ДСА, яка несе відповідальність за їх належне функціонування та забезпечення захисту інформації.

Положення визначає порядок функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС:

- підсистеми "Електронний кабінет";

- підсистеми "Електронний суд";

- підсистеми відеоконференцзв'язку.

Зазначені підсистеми (модулі) ЄСІТС починають функціонувати через 30 днів із дня опублікування Вищою радою правосуддя в газеті "Голос України" та на вебпорталі судової влади України оголошення про створення та забезпечення функціонування відповідної підсистеми (модуля).

До початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом. До початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС суд надсилає документи у справах або на офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом.

У разі надсилання судом документів на адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом, ризики технічної неможливості доставки документа суду на відповідну адресу учасника судового процесу несе учасник судового процесу.

До забезпечення початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС справи розглядаються (формуються та зберігаються) в паперовій формі. Документи, що надійшли до суду в електронній формі, роздруковуються за наявності такої можливості в суді та приєднуються до матеріалів паперової справи.

Електронні документи та електронні копії паперових документів зберігаються в автоматизованих системах діловодства.

Сканування судом документів у паперовій формі та долучення їх до матеріалів електронної судової справи здійснюються за наявності такої можливості в суді.

Як найшвидше знайти релевантну судову практику? У системі VerdictumPRO є 20 фільтрів для пошуку. Обирайте рішення за інстанцією, найменуванням суду, прізвищем судді, за результатами та з правовою позицією ВС. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини